Velimeşe Anadolu Lisesi

Vizyon: Her zaman her koşulda her alanda en iyi olmak…

Misyon: Türkiye ve Dünya için; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bilim teknoloji ve fenne yön veren, değişime açık, köklerine bağlı ama yenilikçi, yaratıcı ve sorgulayıcı, araştıran ve üreten, özgüvenli, iş birliği ve ekip çalışmasına yatkın, lider bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: DERS BAŞLAMA SAATİ:08:30 DERS BİTİŞ SAATİ:15:40
Yabancı Dil: İNGİLİZCE/ ALMANCA
Servis Bilgisi: TAŞIMALI
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ ADRES SİSTEME DAYALI OLARAK ÖĞRENCİ KAYDI ALMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz ilk mezunlarını 2021/ 2022 yılında vermiş olup 2022 YKS sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi de dahil olmak üzere bir çok başarılı üniversite ve bölüme öğrencilerimiz yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: OKULUMUZDA BAKETBOL, VOLEYBOL, HALTER, GÜLLE,BOCCE, CİRİT, ATLETİZM, FUTBOL, ORYANTRİNG TAKIMLARI ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTEDİR. TAKIMLARIMIZIN İL & BÖLGE VE TÜRKİYE ÇAPINDA DERECELERİ BULUNMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler: 2021 ARALIK AYINDA 4006 TÜBİTAK FUARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. ROBOTİK ATÖLYEMİZDE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ ROBOT YARIŞMALARINA HAZIRLANMAKTA VE ÜÇ BOYUTLU YAZICI İLE FARKLI TASARIMLARI SOMUT HALE GETİRMEKTEDİR. AYRICA ERASMUS GRUPLARIMIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR.
Proje Çalışmaları: 4006 TÜBİTAK (2021) E-TWINNING GRUPLARI ( OKULUMUZUN E-TWINNING KALİTE ETİKETİ BULUNMAKTADIR.)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS 2022& 2023 YILINA HAZIRLANMAKTAYIZ.
Kontenjan Bilgileri: 9. SINIF=70 10. SINIF=70 11. SINIF= 80 12. SINIF= 1012

WEB - https://velimeseanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Velimeşe Mahallesi Saray Caddesi No 86 ERGENE/ TEKİRDAĞ

Öğretim Şekli :YARIM GÜN ( SABAH )

Yerleşim Yeri - BİNAMIZIN DEPREM GÜÇLENDİRMESİ KARARI 2020 & 2021 EĞİTİM & ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLUP EĞİTİM ÖĞRETİME KENDİ BİNAMIZDA DEVAM ETMEKTEYİZ.

Adres - Velimeşe Mahallesi Saray Caddesi No 86 ERGENE/ TEKİRDAĞ

Ulaşım OKULUMUZ ÇERKEZKÖY& ÇORLU HATTININ TAM ORTASINDA BULUNMAKTADIR. ÇORLUDAN MİNİBÜSLER İLE YARIM SAATTE BİR ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR. ÇERKEZKÖY İLÇESİNDEN İSE İKİ VASITA KULLANILMASI GEREKMEKTEDİR. VELİMEŞE MAHALLESİNDE MAHALLE İÇİNDE ULAŞIM DOLMUŞLARLA SAĞLANMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Çorlu-Velimeşe Arası Mesafe 13.2 Km.dir. Tekirdağ-velimeşe Arası Mesafe 53.7 Km.dir. istanbul-Velimeşe Arası Mesafe 115.8 Km.dir.